Verzekering

Hoewel de leiding er de hele tijd op toeziet dat al onze activiteiten op een veilige manier plaatsvinden, kan het wel eens gebeuren dat er iets misloopt.

Al onze leden zijn daarom verzekerd tijdens onze activiteiten. Niet alleen op chirozondagen, maar ook tijdens de andere activiteiten (zoals kamp, Christus Koning, weekend…).

De Chiroverzekering bestaat uit twee delen: burgerlijke aansprakelijkheid en ongevallen.

Burgerlijke aansprakelijkheid

Als je per ongeluk een zaak van iemand anders beschadigt of vernielt of als je iemand een duw geeft en die breekt een been, dan ben je burgerlijk aansprakelijk. In eerste instantie verwijzen we hiervoor naar de familiale polis van het lid of de leid(st)er in kwestie (meestal van hun ouders). Hebben ze dat niet, dan treedt de Chiropolis familiale op. Let er echter wel op dat je de eerste 240 euro zelf betaalt, zowel in het eerste als in het tweede geval. Dat bedrag groeit mee met de index.

Dit deel van de verzekering geldt slechts voor de activiteiten zelf, niet voor de weg van en naar de chiro.

Ongevallen

Een ongeval is een plotse gebeurtenis, waarbij je lichamelijk gekwetst wordt, zoals verdrinking, voedselvergiftiging, insectenbeten… De polis geldt niet voor ziekten, als je springstof gebruikt, bij zelfdoding, als je onder invloed bent van drugs (ook alcohol!) of als je je lenzen verliest.

Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Daar zijn we tijdens onze activiteiten op voorbereid: niet alleen beschikken we over een uitgebreide voorraad EHBO-materiaal, ook zullen we niet twijfelen om een arts in te schakelen. De veiligheid van onze leden gaat daarbij steeds voorop.

Bij ongevallen speelt ook de Chiroverzekering een belangrijke rol. Ze betaalt het stuk van de medische kosten, dat niet gedekt wordt door de ziektekostenverzekering (de mutualiteit). Let erop dat de dokter zich houdt aan de lijst van het RIZIV, en vraag – bij hospitalisatie – niet om op een éénpersoonskamer te liggen.

Als je met je kind naar de dokter of het ziekenhuis moet, vraag dan zeker een medisch getuigschrift (pdf van medisch getuigschrift) aan de leiding. De dokter moet dit invullen. Dit getuigschrift moet je samen met de rekeningen terugbezorgen aan de leiding zodat wij alles in orde kunnen brengen en jullie snel vergoed worden. Bij vragen of problemen kan je steeds de hoofdleiding contacteren via info@chirodepinte.be

En wat bij materiële schade?

Bij materiële schade (een bril valt op de grond en breekt, een broek die scheurt, een mobiel die uit je broekzak valt) komt de Chiroverzekering niet tussen. Wanneer die schade veroorzaakt werd door een derde, dan kan die persoon burgerlijk aansprakelijk gesteld worden.