Chiro in corona

Op deze pagina zullen wij jullie op de hoogte brengen van de maatregelen die door leiding en leden in acht zullen moeten genomen worden tijdens de werking.

BUBBELS

Eerst en vooral werken we dit jaar met bubbels van maximaal 50 personen. Bubbels worden duidelijk aangeduid aan de hand van markeringen in de kleur van deze bubbel. De verdeling van deze bubbels kunnen jullie in onderstaande tabel terugvinden.

Elke bubbel heeft ook een aparte ingang en fietsenstalling, deze kunnen jullie zien op de afbeelding onder de tabel

BUBBEL 1 
PAARS
Pinkels en Tsjoepkes
Speelclub Meisjes
1ste – 2de leerjaar jongens en meisjes
3de – 4de leerjaar meisjes
BUBBEL 2
BLAUW
Kwiks
Rakkers
5de – 6de leerjaar meisjes
5de – 6de leerjaar jongens
BUBBEL 3
ROOD
Tippers
Toppers
Speelclub Jongens
1ste – 2de middelbaar meisjes
1ste – 2de middelbaar jongens                
3de – 4de leerjaar jongens
BUBBEL 4
GROEN
Tip 10’s
Kerels
Aspi’s
3de  – 4de middelbaar meisjes
3de  – 4de middelbaar jongens                              
5de middelbaar jongens en meisjes

De afstand van 1,5m moet binnen de bubbels niet gerespecteerd worden en een mondmasker niet verplicht, wie dit graag wel doet mag dat zeker en vast.

Tussen de verschillende bubbels zal er tijdens de werking geen contact mogelijk zijn.

MAATREGELENCODE ROOD

We hebben ook voorzorgsmaatregelen getroffen om de werking op een veilige manier te laten verlopen;

  • Enkel uw zoon/dochter naar de Chiro sturen indien er geen coronasymptomen worden vastgesteld (tot 3 dagen voordien)
  • Ouders (externen) dragen ten alle tijden een mondmasker
  • We vragen voor de 12+ leden om bij aankomst een mondmasker te dragen en deze pas af te doen vanaf het moment dat je toestemming hebt van je leiding.
  • Bij aankomst zullen de handen van elk lid worden ontsmet. Alsook zullen doorheen de werking de handen worden ontsmet oa. voor het eten 4-uurtje…
  • De leiding zal ten alle tijden een mondmasker dragen.
  • Activiteiten zullen bij ALTIJD buiten doorgaan.
  • Leden vanaf RAKWI zullen wanneer de afstand niet kan bewaard worden, zowel binnen als buiten, een mondmasker dragen

We verwachten dat deze regels door iedereen worden gerespecteerd, alleen op die manier kunnen wij, als leiding, de veiligheid garanderen van onze werking.  

WAT TE DOEN IN GEVAL VAN BESMETTING?

Hierbij zullen wij de stappen volgen die worden aangegeven door Chiro Vlaanderen.

Indien er een lid/leiding symptomen vertoont tijdens de werking zullen wij hem/haar afzonderen van de groep en indien mogelijk zo snel mogelijk naar huis laten gaan/brengen. Als achteraf blijkt dat deze persoon positief test op het coronavirus zullen wij, afhankelijk van de leeftijdscategorie, volgende maatregelen nemen

LEDEN ONDER 12 JAAR

Kinderen onder de 12 jaar worden als laagrisicocontacten beschouwd als er geen overnachting plaatsvindt. Als er maar één besmetting is binnen de bubbel zal er voor hen dus meestal geen test en/of quarantaine gevraagd worden. Als het over twee of meer besmettingen gaat binnen de bubbel is testen en quarantaine wél nodig.

LEDEN BOVEN 12 JAAR

Als de bubbel ouder dan 12 jaar is, dan is het afhankelijk van hoe intensief het contact was of er getest moet worden. Een huisarts of contacttracer zal oordelen wie er getest moet worden. 

CONTACTTRACING

Indien er een besmetting is binnen de bubbel zal hij/zij worden gecontacteerd door contacttracing. Het is belangrijk om hierbij zo volledig mogelijke informatie door te geven zodat zij kunnen bepalen welke quarantainemaatregelen van toepassing zijn en of er al dan niet een test moet worden genomen.

INFORMATIE VOOR OUDERS

Als er binnen een bubbel een besmetting wordt vastgesteld, zullen de ouders van de leden daarvan op de hoogte worden gebracht en zullen wij het advies volgen van de arts en/of contacttracers.